Шановні колеги!
Проблема така.
П'ю десь 3 місяці, словами важко передати як полюбив єрбу: смак, дію, філософію.
Звичайно, про 2/3 калабаса мови покищо не йде, сиплю десь 6 чайних ложечок. 1-2 заходи в день.
Маю на фоні цього невеличкі проблеми з ШКТ: булькає, тягне, відчуття голоду, коротше гастрит.
(Якраз співпало так що сталося загострення хронічних болячок осіннє, і якраз через деякий час я познайомився з цим божественим напоєм).
Я майже впевнений, що через деякий час це минеться. Про відміну або пропускання днів немає і мови.

Тому, власне питання:
1. Порадьте сорти мате, якомога більш м'які по характеру матеїнової дії, але максимально класні по смаковим якостям, на вашу думку.
2. Можливо, є сенс на деякий час переключатись на парагвайські мікси з травами? (там де самого мате менше) Я покищо не знайомий ні з Парагваєм, ні з міксами, тому тут також треба порада: що купувати, як готувати (виключно терере?), і чи взагалі це має сенс.
3. Чи практикує хтось пиття з калабасу щось ОКРІМ мате? Просто трав'яні чаї, наприклад. Чи це збочення? Справа в тому, що значну частину задоволення мені приносить сам ритуал, а також особливий присмак калабасу, і, можливо, таким чином я зможу зменшити споживання мате на деякий час, поки шлунок попустить.
Сподіваюсь на ваше розуміння і підтримку! Дякую!